Fortado® Nieuws

PERSBERICHT

Breda, 12 april 2017

Fortado gaat preventieve IT Security dienstverlening van Guardian360 aan ICT bedrijven leveren zodat zij het MKB beter kunnen beschermen tegen de razendsnel toenemende cyber criminaliteit

Het MKB ligt steeds meer onder vuur van cyber criminelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gijzelsoftware (ransomware), virussen, phishing mails en DDoS-aanvallen. De directe en indirecte (imago)schade van deze aanvallen voor het MKB wordt steeds groter. Als deze aanvallen leiden tot het lekken van privacygevoelige informatie heeft dit bovendien aanzienlijke (financiële) consequenties voor het MKB in het kader van de Wet Meldplicht Datalekken.

Om ICT-bedrijven in staat te stellen om beter in te spelen op deze sterk toenemende cyber security bedreigingen voor het MKB heeft Fortado recent een distributie overeenkomst afgesloten met Guardian360, de Nederlandse leverancier van betaalbare preventieve IT-securitydiensten. ICT-bedrijven kunnen hierdoor naast Cloud, Connectivity, Mobility en Telecom diensten nu ook Security diensten afnemen bij Fortado. White hat hacking, vulnerability scans, penetration tests, Phishing as a Service (het zelf versturen van phishing mailberichten om de IT-security discipline van medewerkers te testen); met Guardian360 zijn deze professionele diensten betaalbaar af te nemen op basis van een maandelijkse fee. Hoge investeringen in specifieke IT-security oplossingen behoren hiermee tot het verleden.

Eddy Gijssel, oprichter en directeur van Fortado: “MKB bedrijven vragen steeds meer aan hun ICT-leverancier om hun zo breed mogelijk te ontzorgen op het gebied van ICT. Om aan deze behoefte van hun klanten te voldoen kopen ICT-bedrijven steeds meer diensten in bij meerdere ICT-providers en leveranciers. Hierdoor verliezen ICT-bedrijven hun focus op de markt en op hun bestaande klanten. Fortado neemt deze marktoriëntatie en inkoopactiviteiten over van ICT-bedrijven, zodat zij zich volledig kunnen richten op het optimaal bedienen van hun klanten. Guardian360 is voor Fortado een belangrijke toevoeging aan haar portfolio, omdat Fortado met Guardian360 nu ook een professionele en betaalbare IT-security dienstverlening kan aanbieden aan haar partners.

Jan Martijn Broekhof, oprichter en directeur van Guardian360: “MKB bedrijven hebben behoefte aan betaalbare en professionele IT security diensten om zichzelf te beschermen tegen internet criminelen. Zij kloppen hiervoor in toenemende mate aan bij hun huidige ICT leverancier. Fortado biedt deze ICT bedrijven met Guardian360 de mogelijkheid om adequaat en zonder hoge voorinvesteringen op deze behoefte in te spelen.

Over Fortado

Fortado levert innovatieve Cloud, Connectivity, Security, Mobility en Telecom diensten van gerenommeerde partijen aan ICT bedrijven, zodat zij hun klanten optimaal kunnen bedienen. Fortado is gevestigd in Breda en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het werken met ICT providers en leveranciers.
Meer informatie over Fortado vindt u op https://www.fortado.nl.

Over Guardian360

Guardian360 heeft een centraal security platform ontwikkeld dat webapplicaties en IT-omgevingen doorlopend monitort op kwetsbaarheden. Daarbij wordt in kaart gebracht welke kwetsbaarheden tot een afwijking op de ISO27001, NEN7510, of DigiD norm leiden. Daarnaast betrapt het platform hackers en draagt het bij aan hoger informatiebeveiliging bewustzijn onder medewerkers.
Meer informatie over Guardian360 vindt u op https://www.guardian360.nl.

PERSBERICHT

Breda, 30 september 2016

Fortado biedt als eerste unieke dienstverlening aan ICT bedrijven

Fortado is de eerste in Nederland die een unieke backoffice dienstverlening voor provider diensten gaat aanbieden aan ICT ondernemingen. Hierdoor kunnen deze bedrijven zorgeloos inspelen op de razendsnelle ontwikkelingen in Cloud en Mobility diensten.

Fortado stelt vanaf 1 oktober 2016 haar specialistische backoffice ondersteuning beschikbaar aan ICT ondernemers. Sinds 2007 adviseert Fortado (voorheen De Telecom Adviseur) bedrijven en instellingen over telecom, cloud en connectivity diensten. In meer dan 10 jaar heeft Fortado haar operationele processen in de samenwerking met ruim 40 providers geoptimaliseerd. Dit krachtige backoffice systeem wordt nu ook voor ICT ondernemingen ontsloten, waardoor zij meer provider omzet met minder administratie kunnen realiseren. Bovendien bundelt Fortado de vraag van haar partners om hen zo interessante schaalvoordelen te bieden.

Eddy Gijssel, oprichter en directeur van Fortado: “ICT ondernemingen hebben steeds meer behoefte aan een professionele organisatie die provider gerelateerde werkzaamheden uit handen neemt. Zodat zij zich kunnen concentreren op de zaken waar ze echt goed in zijn: het adviseren en begeleiden van hun klanten naar het Nieuwe Werken met behulp van Cloud, Connectivity, Mobility en Telecom diensten. Fortado doet al 10 jaar zaken met meer dan 40 providers en is daardoor vertrouwd met de diensten, processen en systemen van deze providers. Door samen te werken met Fortado kunnen ICT ondernemingen hun klanten nog beter bedienen en meer omzet realiseren zonder veel tijd te besteden aan administratief gedoe met providers.”

Over Fortado

Fortado is gevestigd in Breda en is al meer dan 10 jaar vertrouwd met het werken met providers. Via onze partners profiteren inmiddels meer dan 1.000 bedrijven van onze jarenlange kennis van de diensten, processen en systemen van Cloud, Connectivity, Mobility en Telecom providers.